Salı, Şubat 27, 2007

Sap- sali

Bugun Mizurinin dogumgunu, iyi ki dogdun Mi-chan. Ona bole cay ile ilgili bisiler aldim hatta paketi de caydanlik biciminde yaptim. kaaaardesimlen hep ole paketleri sekilli yapardik. canim kardesim, ikisinide cok ozledim.
evet duydum ki bir cok (1) kisi bu kanzashileri nasil yaptigimi merak etmis. simdilik bir kac link veriyim, onumuzdeki gunlerde belki fotolari bisiler yapar koyarim
birinci linkte kanzashi nedir anlatiliyor bir kac ornek resim var.
Ikinci link japonca ama resimler faydali, genede bir bakin
Ucuncu link ingilizce ama faydali bilgiler var burda.
Dorduncu linkte bir kac tane video var, ustalarin bunu nasil yaptigini gosteriyor. Bana en yardimci olan link bu idi.
Kolay gelsin

Pazar, Şubat 25, 2007

Pat-pazar

Pazar gunu cok cabuk geldi. Gerci benim icin hergun cumartesi ama olsun. DUn orlandoya gittik Stefle, alisveris yaptik. Gerci hak ettik cunku bayagi uzun bir zamandir gida, temizlik disinda alisveris yapmamistik. Kardis'in patronu ve bolumen bir arkadasi Orlando'ya gelmis, onlari outlet mall'a goturduk. Sonra STef ile benim askim olan Marshall a gittik. Bende bu icinde bulundugum duragan ortamdan cikmis oldum, guzel oldu.
Ben boyle gezerken, sevgili acalya tsumami kanzashi'lerim hakkinda bir yazi yazmis. Bu pazar sabahinda onu okuyunca cok duygulandim. Yeniden cok tesekkur ediyorum.
Bu sabah Etsy e resimde gorunen sac tokalarinin sonuncusunu da yukledim. Tam son adimda Etsy coktu, iyi mi? Ben gene kendimi daha cok kanzashi yapmaya veriyim. Gerci bilegim agriyor Carpal Tunnel sendromu pek kanzashi friendly degil. Olmaz ise biraz bilegime Asako nun yaptigi kedicigi sararim. Buzlukta yasar bu kedi, pek sevimli butun gun uyur. Bir resmini cekeyimde gosteriyim sizlerede.
muah

Perşembe, Şubat 22, 2007

saclar saclara karisir

simdi ely kizicak bana niye koydun bunu diye ama bu resimler bu kotu niyetle cekilmisti tamamen agima dustu. simdi o bir super model
simdi ben daha cok kanzashi yapiyim
muah

Cuma, Şubat 16, 2007

This house is clean

Bole bi ruhlu film vardi, ha poltergeist orda medyum teyze ( yasli cuce bi teyze) this house is clean demisti sonra gene evden bisiler cikti ya neyse. bende evi supurdum. ogleden sonra kathy gelicek incik boncuk oynucaz. lallalllala, ama once sacimi boyucam, insallah yuzumu boyamadan hallederim.
Dun minik japon bebekler yapmaya calistim, henuz saclari yok ama oldugunda cok sirin seyler olucaklar. bitirdikten sonra resimlerini ceker burda gosteririm
simdilik bi kadar anaciklarim

Salı, Şubat 13, 2007

kardes kardes cok yasa


Sevgili Kaaaardesim, fotokritikte gunun fotocularindan biri olmus. hehe. canimcim benim. gurur duyduk, maasallah. Diyorum Etsy de sat bu fotolari hic dinlemiyor beni.
evet bugun uyuz bi gun, sabah gittim stef e cikolata aldim. hep istedigi beyaz cikolata ile kaplanmis pretzel dan aldim. ne zaman istese yok yuh stef ev cikolata dolu diyerek gayet gicik anne modunda susturuyordum. thornbrook da bi cikolata dukkanindan aldim tabii kalpli cikolatada aldik. oglumuz romantik bende ormantigim simdi o bana kart filan yazar. benimde yazmam lazim mi acaba? siir yaziyim ben dur. neyse orda bole meme, pipi gibi seylerin biciminde X-rated cikolata yapmislar. ama tam ben odeme yaparken gordum yoksa bi cift meme alirdik cocuga. birde cikolata boyasi vardi. yaninda fircasida var. bana nimetle oynamak gibi geliyor tiskiniyorum. vede kiniyorum hehehehe kinadim
hadi bakalim simdi ben is gucumle kosturayim
muah

Pazartesi, Şubat 12, 2007

Nese guzelsin sen pazartesi

Sevdicegim bu pztesi okula gitmedi, dersi yokmus bugun evde kaldi. ohh sanki pazar gununu tekrar ediyoruz. dun butun gece desperate housewives in ikinci sezonunun 1.5 dvd sini izledik heralde 7 bolum izlemisizdir (bayagi garip bir fiil cekimi oldu).
Bu arada Memet insallah sag salim gelmistir. sevenler birbirlerine kavusmustur.
baska ne oldu, kedi oglan dogurdu, hic bisi olmadi. mizuri aaron ve arkadasi geldi. pizza yedik, vede aci kabak (bitter melon), super bisi ben hastasiyim onun. stef sevmedi galiba. ben pisirmeyi bilmiyorum, mizuri biliyor ondan kelli o yapti. sonrada bir japon filmi izledik.
ole iste bugunluk bu kadar cusssss

Cuma, Şubat 09, 2007

Allah dedik ciktik yola...

Sevgili Babaannemin bana ogrettigi ufacik bir duadir. Bugun Stef in proposal presentation'i var ondan kelli onada dualar ettik. Borek yapildi, brownie yapildi okula yolladik. Boyle ogrencilerin deli gibi sunuslarina hazirlanirken birde yemekle ugrasmalari beni sinir ediyor. Bence bunu hocalarin yapmasi lazim. Ama yok hic ugrasamazlar. Neyse ki bana Stef yardim etmisti, Stef e de ben. Bu sekilde birbirimize destek oluyoruzzzzzzzz.
DUn modern sabahlar yoktu bugun var Allah's sukurler olsun. dun dinliyemedim. Bugun iki yeni bolum dinlicem hehehehe
Koko miyavliyor, vede zavalli Suki'yi kovaliyor. Canavar kesin tuna filan istiyor, ama yemezler.
simdi ben daha fazla toka yapmaya geri doneyim
muah

Çarşamba, Şubat 07, 2007

Tembellik ayiptir

Dun aksam ustume bi olu topragi mi serpildi nedir (ya da babamin degisi ile meksikali topragi) aksam 8 de uyudum kaldim. stfe 1 de uyandirdi hadi yatagina git diye. gene yattim uyudum sabah 8 bucukta kalktim yuh. nerede ise 12 saat uyudum. sanki cok calistim butun gun ya. biraz moralim bozuktu, iki gundur hic satis yok. moral sifir. esnaf kan agliyor.
bugun umutluyum. niye ise ole bi icime pozitif enerji doldu.
hadi bakalim butun esnafa kolay gelsin
muah

Pazartesi, Şubat 05, 2007

Haftasonu devam ediyor

Sabah stef ' cok yorgunum' keske haftasonu devam etse dedi. o an bir ampul yandi kafamda. dedim benim icin devam ediyor stef, hadi gobek atalim. tabii atmadi.
Jimmus hakli, ben ve stef normalin ustunde TV hastasiyiz. cuma gunu House izledik. ama bunu soylemem lazim. en yeni bolumu House un nasil sIkIcI, nasil felsefe filan ama bir de kotu yazilmis konusmalar fenalik geldi, Tarkovsky filmi gibiydi. TV manyakligi burda bitmedi butun pazar gunu boyunca Desperate Housewives'in 2nci sezonun ilk 2 DVD sini izledik. Stef en cok en salak olan kadini seviyor, bole sakar, cocuk kitabi yazan var ya onu. Onun muslukcu ile bir araya gelmesi icin dualar ediyor. Bende Bree'i seviyorum. Canim benim, benim favorim o, o oglanlarin anasi olan da en akillisi. Ama ben kendimi Bree ile ozlestirdim neden bilmem hic bir ortak yanimizda yok.
Bugun Etsy'e bissuru bisiler yukluyorum. Hadi bakalim birde avustralyadan ismarladigim kumaslar bugun gelirse deyme keyfime.
hadi canlarim cuss

Cuma, Şubat 02, 2007

Dogumgunun kutlu olsun Radyo ODTU ve SOBE

Jimmus beni sobelemis, benim sobeleyecek kimsem olmucak ama olsun ben ebe olarak gorevimi yerine getiriyim ama bi once:
Radyo Odtu dogumgununu kutladi 1/31/2007 Modern Sabahlar programinda eski gunleri ve programcilari hatirladilar. huzunlendim, hayatimin en guzel yillari o okulda bu radyoyu dinleyerek gecti. Nice yillara ...

Simdi benimle ilgili bir kac ilginc bilgi
1- HAYAL; kendimi bildim bileli hayal kurarim. hic bir yerde sIkIlmam hayal kurarim. Sanki kafamda sinema var, yonetmen ve senarist benim. Gene cocuklugumdan beri kafamda gelistirdigim bir cok oyuncu vardir. Hep beraber maceradan maceraya kosariz.
2-TV; odada bir televizyon varsa kimseyi dinleyemem , ole mal gibi ekrana bakarim. dunyadan tamami ile koparim. 30 yildir herkes benimle dalga gecer ama genede bu huyumdan vazgecemem. TV ye aptal kutusu diyenleri de kinarim.
3- ANIME; Cocukken izledigim cizgi filmlerin cingillarini ezberlerdim. Bir cok cizgi filmde japonca oldugu icin "Kukuveta inanneyo.." diye yari uyduruk yari gercek Esteban, cicek kiz gibi cizgi filmlerin muziklerini okulda solerdim. Millet de beni Japonca biliyorum sanirdi :)
4- ANNE, ANNECIGIM; Analik icgudum gereginden fazla gucludur. Her gittigim yerde bana "Ana/anne" derler. Sanki vucudum estrogen ve progestron dan baska bisi salgilamiyor. Cocukken oyuncak bebeklerimin ustunu battaniye ile orterdim kendim usurken :)
5- KAHKAHA; Gulmeyi cok severim. herseyi ciddiye alanlari sIkIcI bulurum. Haberler moralimi bozdugu icin dinlemem izlemem (ondan sadece Modern sabahlari dinliyorum). Hayatta gereginden fazla stress var ondan firsat geldikce hehehahahahheheh gulerim.

Kimi sobeliyim aha Daginik kafa yandin oglum. sonra Acalya hadi baklim yazin :)

Perşembe, Şubat 01, 2007

Amasyaca

Sevgili Babacim bana valiligin yaptigi bir arastirmayi yollamis. Yoresel "diller" en buyuk meraklarimdan biridir. sizlerle de paylasiyim dedim.


"Karadeniz Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesi arasında olan Amasya'da halkın geleneksel olarak konuştukları şivelerinde ilginç sözler bulunuyor.

Kendilerini daha çok Karadenizli olarak gören, ağız ve şiveleri ile bölgede çok farklı bir yeri olan Amasya'da yaşayan yerliler, önceden buyana kullanılan sözleri kullanmaya devam ediyorlar. Elmaya ‘alma’, başörtüsüne ‘bürük’, azıcığa ‘ecük’, civcive ‘cücük’, banyo yapmaya ‘yıkanmak’, kızılcığa ‘zoğal’ diyen kent sakinleri, belkiye ‘ellağım’, gömleğe ‘göynek’, muşmulaya ‘döngel’, çabuk olmaya ‘şip’, rezile ‘ilezir’, havluya ‘peşkir’, geçen yıla ‘bıldır’ diyerek konuşuyorlar. Amasya'ya ve Amasyalılara yabancı olan kişiler 'Heri'nin ne anlama geldiğini tam anlayamazlarken, köşeye ‘çene’, kümese ‘pinlik’, tırmığa ‘gelberi’, cımbıza ‘mangaş’ diyen Amasyalılar birbirlerini anlamakta güçlük çekmiyorlar.

Özellikle yöresel ev yemekleri ile Türk mutfağına fazlaca lezzet katan Amasyalıların en önde gelen yemekleri arasında ‘keşkek’, ‘baklalı dolma’, ‘Amasya çöreği’, ‘vişneli ekmek’, ‘tarhana çorbası’ bunlardan sadece bir kaçı. Yemeklerin tariflerinin kaybolmaması için harekete geçen Valilik, Amasya yemeklerinden oluşan bir kitap bile bastırdı."

Kardeslerimle bizde normal Turkce bir cumleyi Amasyacaya cevirmistik.

Turkce "çocuklar merdivenlerin altında bilye oynuyor"

Amasyaca "çağlar bedellerin altında kındak oynuyor"

Evet bugun sayemde bir yabanci dil ogrendiniz. Bakalim yarin neler getiricek :)

muah