Pazar, Mart 04, 2007

Amigurumi wa nan desu ka ?


Iki tane Japon arkadasim var, biri Asako, doktora yaptigim bolumde tanistim, bolumden tek arkadasim. Kizcagizin ustune atlamistim 'merhaba sen japonsun dimi bende Turk'um' diye. iyi ki manyak diyip kacmadi kizcagiz :)
Tabi cok sinsice davrandim, japon manyakligimi hemen anlamasin diye bole normal insan gibi davrandim filan, tabii simdi bana direk 'tanidigim en otaku insan sensin' diyip guluyor.
Sevgili Asako amigurumi yapmata maasallah pek becerikli , bende igrencim. Bunu bildigi icin benim en begendigim dizayn olan bu uyuyan kedicigi yapmis getirdi bana. icini de kirmizi fasulye (azuki) ile doldurmus.
Buzlukta uyuyor kedicik, basim agridiginda ya da Karpal Tuneli sendromum nuksettigi zamanlarda kullaniyorum. Benim ayi yavrusu Kouketsu da sevdi yeni aarkadasini :)
Mizuri de benim ev arkadasim. Asako'ya 'japon biri geliyorsa hemen bana yolla ev arkadasi ariyorum' demistim. Kismet vallahi Mizuri cikti. Oda bir sirinlik muskasi. ama tamami ile sahte bi Japon, Cin hayrani kendisi. Sushi yapmayi burda ogrendi ben dalga geciyorum diye. Amirugumu zaten yapamiyor. Japon oldugunu kanitlayan tek sey SpongeBob hayrani olmasi ve polimer 'clay'den cok guzel minnacik bir sponge bob yapmasi oldu.
Bugun sevgili dostlarimla amigurumi yapicaz insallah. Benim kesin bilegim agricak gene napalim kader kismet.
simdi gidip Etsy'e bisiler yukleyim bu arada kanzashi nasil yapilir olayini unutmadim. foto cekiyorum sizin icin. biraz zaman aliyor arkadaslar, ayni anda yuz bin is yapiyorum. :)
muah

8 yorum:

Açalya dedi ki...

Anaaaa, ne guzelmis yahu bu amigurumi. Boyle arada orda burda goruyordum, hic uzerine dusmemistim bu nasil birseydir boyle diye...Nette biraz aratirma yaptim ve bir link buldum ki goz ziyafeti. Hele Mr. Toilet paper ve Mr. Poop'a bayildim hahahaha. Burada bak link (gerci biliyorsundur sen)
http://www.flickr.com/photos/amigurumikingdom/

Senin buzluk kedisi de cok guzelmis, hem cici, hem kullanisli. Bakinayim ben burada amigurumi kursu veren Japon var mi diye (ay hic de elime tig, sis yakismaz ama neyse)

gochemoche dedi ki...

evet bu amigurumi denen sey acaip bulasici. ben yapabildigime gore herkes yapabilir :)
acalyacim sizin oralarda Kinokuniya varsa yada denk gelirsen cok guzel kitaplar var ucuz ucuz, ben 12 dolara aldim bi tane "amigurumi no hon". asako bilem bayildi.
bu arada o amigurumi kingdom 'in Etsy de dukkani var. hastasiyim onun yaptiklarina. en iyisi anneme ogretiyim ben bunu heheh :)

Adsız dedi ki...

amigurumi'nin ne oldugunu bilen bir türk ile tanışmak ne güzel :) ben de son zamanlarda amigurumi yapmaktan kendimi alamıyorum. şu aralar keçe ile de oyuncaklar yapıyırum. www.blogcu.com/mugeko. beklerim bloguma :)

Defne dedi ki...

Buzluk kedisi ne güzelmiş öyle :). Açalyacığımın verdiği linkten de baktım, harika birşey bu amigurumi. Çok şirinler çook!

Adsız dedi ki...

İşte amigurumi ve kanzaski yapan hem de bir Türk yaşasın:)Bir de yaptıklarını aşama aşama bize de gösterip sevaba girsen:) Ben de bayılıyorum japonların yaptıklarına hepsi şahane oluyor:)
sevgiler

Adsız dedi ki...

Çok güzel anlatmışsın güldüm valla ne güzel yapmış kız aferim ona :) ee artık buddysiniz tabii :) Yaşasaın amigurumi :)

Adsız dedi ki...

azuki yeşillenmiyor mu ki :)

nalan dedi ki...

kanzashi yapimini anlatirken turkceyi iyi bilmiyorum filan gibi bir sey okudugumu sanarak yazdigim yorum aklima gelince cok guldum,meger turkmussunuz.
Bu gece hic uyuyamadim sabah gun agarirken de bir ara bulup kaydettigim cicek yapimi aklima gelince kalkip aramaya basladim,yani uykusuz ve yasli bir kadinin kusuruna bakilmaz degil mi,hele yasina bakmadan japon ciceklerine el atmaya kalkiyorsa ne diyeyim sory