Cumartesi, Nisan 26, 2008

Dinledigim podcastler


Bol bol gulmek icin; Modern Sabahlar Radyo ODTU de uc gencin sabahlari 7-10 arasi yaptiklari super komik bir program. Genelde gazetelerdeki minnacik uyduruk haberleri okuyup dalga geciyorlar. Moraliniz bozuk ise Ege, Fahir ve Oktay ile takilin, butun dertlerinizi unutun.
Dusunduren, gulduren, aglatan podcast; This American Life adindan da anlasilacagi gibi amerika da yapilan bir program , her hafta belgesel tadinda bir kac konu uzerine bir iki insanin hikayesini onlarin agzindan dinliyorsunuz. Uyurken dinlenilicek gibi degil. Surekli ayy bi sonra ki cumle ne olucak diye merakla dinliyor insan. Ayrica bir cok amerikalinin aksine olaylara degisik acidan bakmayida cok iyi beceriyorlar.
yok-ki eminim sen seversin bu programi :)
Ciddi psikyatri podcasti;
Psychcast: Expert Interviews Sikca update edilen bir podcast degil, ama konuklar uzman olduklari konularda bayagi enteresan bilgileri paylastiklari guzel bir program yalniz mikrofonlari biraz kalitesiz, telefon kullandiklari icin bazen dinlemesi biraz zor oluyor.
Geyik psikoloji programi; My three shrinks adinda anlasilacagi gibi 3 ruh ve sinir sagligi doktorunun geyik muhabbetinden olusan bir program. onlari dinlerken bir yandan da yeni bisiler ogreniyorum. Uykudan once icin ideal bir program :)
elbette, tabii ki animeleri irdeyen bir podcaste ihtiyacim var. DInledigim 15 yasindaki bir suru gerizekalidan sonra Anime Pulse'i bulunca cok sevindim. Yolda dinlemek icin ideal, cogu zaman begendigimiz programlar ayni cikiyor, aynen benim gibi ecchinin cilkini cikarmis olan animeleri sevmiyorlar. aferim cocuklar, devammmmmmm.
Japoncayi ufak ufak ogrenmek icin Survival phrases -Japanese; arada bir dinliyorum, cok kisa programlar zaten. her gun bes dakika ayirip bisiler ogrenmek mumkun.
Bu podcastler araba kullanirken, spor yaparken, labda calisirken, bilgisayar basinda istatistik hesaplarken beni yalniz birakmiyorlar. Sanirsam konusan insalarin sesleri en guzel muzik :)

Hiç yorum yok: