Çarşamba, Haziran 06, 2007

Imdat- orgu oren hanimlar dikkat

evet bu baslikla iyice meraklandirmisimdir umarim. bana hollandada yasayan ve Turkiyeyi kisa zmaan icinde ziyaret edicek olan bir bey bir e-posta yollamis. Acaba Turkiyede insanlarin bir araya gelip orgu ordugu yerler varmi diye soruyor. Turk hanimlarinin kullandigi stilleri merak ediyor. Turklerin kendilerine has ozel dizaynlari var mi diye sormus. benim hic bir fikrim yok. ufacikta olsa bir fikrini varsa bana yorumlara yazarsaniz cok ama cok sevinirim
simdiden tesekkurler
muah

2 yorum:

BALDAN TATLI dedi ki...

Türkiye'de insanlar bir araya gelip örgü örmezler.Yani örgü için bir araya gelmezler. Sadece hanım toplantılarında yani günlerde örgü örülür veya terapi niyetine tek başına. Genelde kadınların uğraştığı bir uğraştır. Ama bir beyde duymuştum örgü ile ilgilenen.

Model dersen o kadar çok ki bunların hepsini tek tek saymaya kalksan burası çok uzar. Şöyle bir iki tane örnek sana; Haroşo, düz örgü, selanik, çiftli veya tekli lastik, oklava modeli ve çeşitli eksiltip çoğaltmalarla oluşan desenler. Bu kadar bilgi yeterli olabilir mi acaba? Haa birde örgüyle ilgilenen kişiyi NAKO'nun sayfasına yönlendirebilirsin. Orada Derya Baykal'ın çeşitli fikirleride var örgü modelleriyle beraber.Sevgiyle..

gochemoche dedi ki...

cok tesekkurler baldan tatli yazicagim bunlari bu abiye