Salı, Nisan 10, 2007

kamyonlardan korkuyorum

once yorum birakan herkese tesekkur ederim, guzel iltifatlarinizi asako ya ileticigim sekerler.
simdi biraz icimizi dokelim...
bugun tampa yakinlarinda bir yere gittim sabahin korunde ve ogleden sonra geri dondum. nasil korkunc bir yolculuktu. Her taraf o korkunc kocaman kamyonlarla dolu, sinyal vermeden donuyorlar. kurallara uymadan araba kullananlara zaten kilim, birde bu adamlar kocaman kamyonlarda ustume ustume geliyorlar. rearview mirror' in turkcesini unuttum neyse, o aynaya bakinca birden butun aynada sadece o pis kamyonlar gorunuyor. ay tuylerim diken diken. butun yol dua ederek geldim. vallahi Allah korudu. Floridada normal bi sekilde yagmur pek yagmiyor, sis gibi bir yagmur acaip yogun, ve de sanki birisi yukardan gercekten kova ile su dokuyor gibi. bu halde cok hizli araba surmemek gerekir ama en yavas 60 mil ile gidebiliyorsunuz, cunku geri kalan herkes 75 -80 ile gidiyor.
neys enough bitching already diyelim. tamam turkce ile ingilizceyi pis bi sekilde karistirdim.
simdi gene ise donucem, cok yorgunum. ya da tembelim bilemiyorum :)
muah

3 yorum:

Açalya dedi ki...

Valla o kamyonlar urkutucu gercekten de...Bence onlarin kullandiklari otoyolar farkli olmali. Boyle yanlarindan gecerken falan direksoyon hafiften ters tarafa gidiyor, aslinda ne tehlikeli di mi? ama icgudusel oluyor..boyle ezivereceklermis gibi...zaten o kamyonlarin kor noktalari da cok genis, cok ikatli olmak lazim.
Altin kural:
Bir kamyonun yanina geldiginde, kamyonun dikiz aynasina bak, soforu gorebiliyorsan o da seni goruyordur...gormuyorsan o da seni goremiyordur! valla eziverir bir serit degistirmeye kalksa...aman o yuzden altin kurali hep hatirla Gogce'cigim lutfen.

BALDAN TATLI dedi ki...

Korkmakta öyle haklısın ki. Birde Türkiye'deki daracık yollarda benden büyüğü yok ezerim ayaklarında olanlarına ne demeli. Sene 1993 ve ben bir trafik kazası geçirdim ve 2 ölü. Adam üzerimize çıktı ve ne ceza aldı biliyor musun? tamı tamına 3 ay. Çıktı sonra tekrar bir kaza daha bu sefer bir çocuk ölmüş. Ne gariptir ülkemin yasaları işte. Kan davasında artık sanırım trafik kazaları revaçta. Baksana 3 ayla kurtarabiliryorsun. Toptan hepsini kaldırmalı raylı sistemde olsunlar bu kamyonlar bence.

gochemoche dedi ki...

cok buyuk gecmis olsun baldan tatli. burdaki amerikali bir arkadasimda benzer bi kaza gecirdi. kocaman cirkin yaratiklar, pervasizca suruyorlar, acalayanin verdigi bilgiyi kullanicagim artik,, korkudan aklima gelir insallah :)