Çarşamba, Mart 21, 2007

Sonunda bitirdim

Evet sonunda bitirdim. Her hangi bir sorunuz olursa bana hemen sorabilirsiniz. Kolay gelsin.
Ben ilk basta pamuklu kumas kullandim, kolalamak cok onemli, eger kolalanmaz ise bir sure sonra cicek' sonuyor. Pamuklu kumas ipekten cok daha ucuz ve cok sevimli cicekler yapabilirsiniz.
Turkiyede 'pirinc yapistirici' bulmak zor olabilir. Ama evde hazirlayabilirsiniz ;
1 bardak pirinc
1/4 bardak tuz
3-4 bardak su
Butun malzemeleri bir tencere atip, kaynamaya basladiktan sonra 45 dakika kisik ateste pisirin. Dunyanin en kotu pilavini yapmaya calisiyoruz. Bebek mamasi gibi oldugu zaman atesten alip sogutuyoruz sonra guzelce mutfak robotunda eziyoruz. Suzgecten gecirip kullanabilirsiniz. Cok uzun zamanda kuruyan bir yapistirici. Kurudugunda seffas oluyor. Eger hazirladiginiz yapistirici cok kati ise sicak su ile dilue edebilirsiniz.
Bu arada korkunc Turkcem izin ozur diliyorum, bir kac tane kelimenin turkcesini bilmedigimden en yakin olanlari kullandim. boncuk sapkasi gibi yeni kelimeler icat ettim :) kusura kalmayin :)
Kolay gelsin

6 yorum:

Açalya dedi ki...

Super! Bundan daha guzel aciklanamazdi bu kanzashi'lerin yapimi. Benim gibi elislerinde beceriksiz biri bile anladiysa herkes anlar. Tesekkurler Gogce!

Adsız dedi ki...

Valla süper. Artık bende yapacağım sanırım kanzashileri. Bunun kadar süper bir açıklama olamazdı.Denemye değer valla. Hele birde prinç kolasını anlatmışsınya daha ne diyeyim. Aslı Özenç

Defne dedi ki...

Üçüncü kez benden de bir süperrr kelimesi çıktı. Çok güzel hazırlanmış, ellerine sağlık :). Daha ne olsun!

gochemoche dedi ki...

Cok tesekkur ederim, begenmenize cok sevindim. sizin ciceklerinizi merakla bekliyorum. Senin beceriksiz oldugunada inanmiyorum Acalya :)
Bu kadar guzel yemek yapabilen birisi mutlaka guzel seylerde uretebilir :)
tekrar tesekkur ederim, guzel sozleriniz icin :)

Haydins dedi ki...

Super anlatmissiniz..Kolalamayi bilemiyorum ama daha once hic yapmadim.Hem burda nerde bulunur ki acaba bir arastirayim..cok hosuma gitti..

nrhnmrl dedi ki...

Öncelikle Merhaba
Yaptıklarınızı beğeniyle izliyorum ve sizi tebrik ediyorum.Nettede görüyorum ve bunlar inanılmaz hoşuma gidiyor.Ben de heveslenip ucundan bulaştım biraz birşeyler yaptım bugün ama yolun çok daha başındayım.Sadece resimlere bakarakta anlaşımıyor videolar izledim oralardan bayağı birşeyler öğrendim onları yavaş yavaş uyguluyorum.Her baktığımda ve yaptığımda başka birşey dikkatimi çekiyor keşfetmek gerçekten güzel oluyor ama çözemediğim bazı şeyler var araştırdım kendime göre bir cevap bulamadım.Ben de şansımı deneyip size yorum yazıp cevap rica etmeye karar verdim.Tokalardaki şu uzantıları yapıyorsunuzya salanıyor hani aşağı doğru işte onların yapımını anlamadım.bir ipe yapıştırılıyor mu nasıl yapılıyor kazanshilerden bir yuvarlak oluşturmuşlar mesela onuda merak ettim umarım yanıtlarsınız.Şimdiden çok teşekkür ederim.Mail adresimide bırakayım.nurhanmeral@gmail.com.Bloğumda yaptıklarımı paylaşacağım ama biraz daha uğraşayım ondan sonra.Cevap verirseniz çooook sevinirim.Sevgiler Nurhan