Çarşamba, Ocak 06, 2010

Goche'in gelisimi ;P

deviantart da yapmis bir iki kisi bundan, cok begendim, hemen kendime bir tane yaptim . Biraz "At gorunce aksayip, su gorunce susamis"im. Taki, dikis, cizim, foto en son tsumami kanzashi diyip durmusum, gerci durmucam burda sizlerde tahmin ediyorsunuzdur artik. ac gozluyum ben :) daha silk screening yapicam, Nalan'dan ogrenicegim Osmanli sanatlair var, ohooo, bir suru japon kumas sanati var, ben durmam anacim. burda fotosu olmayan canak comlek gecmisim de var, ama o gecmisin fotograflanmamis olmasi dha iyi :) yapmasi cok eglenceli idi ama bende pek yetenek yok bu konuda :)
simdi anlamdigim bir sey var bunlari yaparken bir yandan da doktora yapmisim ben onu nasil becerdim? ha ee tabii ailem burda diildi, ne yapicam evde oturup dimi? normalde okulda ne olduysa anne, baba , babannelere anlatip tv izlerdim. Burda o zamanlari bu gibi manyakca projelerle ugrasmakta gecirmisim, en acikli donemim bebekleri yaptigim zaman, tam kafayi yemisim o zaman belli :)
muah

2 yorum:

nalan dedi ki...

"Nalan'dan ogrenicegim Osmanli sanatlair var,"
emrin olur bebeğim,
sen iste yeterli,yapamayacağın şey yoktur diyorum.
İzmirdeki Kaatı Faaliyeti öyle zevkli geçti ki anlatamam resmen tadı damağımda kaldı.Arkadaşlar da çok memnun kaldılar .Bu sanatı yapan ve bence oymacıların kralı olan iki kaatı ustası ile bir de kendisini naht işçisi olarak tanıtan ahşaptan ince oymalar yapan sanatçılarla tanıştım ki keyfimin üstüne cila çekti.
Bloglarımdan izleyebildiysen haberin olmuştur.Benden sonra grupla çalışıp kendi tekniklerini göstermeye onlar devam edecekler.
Ben de gelişmeleri bloglamaya devam edicem inşaallah.
Bu arada yazında adımı görünce heyecenlanıp verdiğin linke ve resimlere henüz bakmadan yorum yazmaya daldım.
yine yazarım

nalan dedi ki...

baktım ,biraz zor olsa da orjinal ebat resimleri görmeyi başardım. gerçi benim yaşıtlarımın bir çogu internette benim yaptıklarımı da yapamıyorlar ama ben de çok başarılı saymıyorum kendimi.
Ben de bunun gibi bir özgeçmiş yapmak isterim mesela
neyse ,bebeklerini de diğerlerini de beğendim.Hele 2006daki çini desenli kolye uçlarına bayıldım.Nasıl yaptığını merak ettim.
Ellerine sağlık.
Bu arada Kaatı sanatının Osmanlı öncesi yapıldığını öngörerek en eski Türk Sanatlarından diye adlandırabiliriz.
6.yy Kopt kitap kaplarında sonra Uygurlardan timurlulara Heratlı ustalardan doğru da Osmanlıya,seyyahlar yoluyla Avrupaya ve dünyaya dağılmış.