Perşembe, Mayıs 24, 2007

yagmurlu bir aksam rastladim size

Anneannecigimin en sevgidi sarki " bir bahar aksami rastladim size" idi. gecen aylarda mp3 unu buldum hemencecik dinledim. ahhhh dedim trt izlerdik ankara'daki o kocaman evde. anneannem bilgi yarismalarinin sorularini hep bilirdi, cok kitap okuyan bir hanimdi, super bir hatundu. Bu arada tombislik genlerimin olasi kaynagi da anneannecim sanirsam, bundan kelli kocaman bir totosu vardi. Ayagi 15 sene kirikti, iyilesmedi. Ondan yataginda yatar (yan tarafinda) bazen bize masal anlatirdi. Masal anlatirken kardesim agca ve (ozi henuz bebe idi) ben anaanemizin totosuna uzanirdik, oda yavas yavas sallardi bizi. Heralde hayatimin en huzurlu anlariydi bu. Nerden aklima geldi bu gece yarisi hic bir fikrim yok. Hemen gozumu yaslandirir bole seyler ondan konuyu degistirelim.
su an yagmur yagiyor gene, Allah ciceklerimi suluyor yani. bahcedeki ordeklerin yavrulari olmus, kaplumbagalarda gunesleniyor. tam discovery channel gibi bir arka bahcemiz var.
Koko yatmis gobegini acmis gene, hammm yerim ben onu, maasallah. Simdi ben komik bir anime izleyeyim bir yandan da kumas bukuveriyim.
muah

3 yorum:

emelo dedi ki...

Gogcecim, sen ve Stef benim meleklerimziniz vallahi.. Nasil da bakip iyilestirdiniz beni, oyle ki bugun mall'e gidip kendime bir seyler eve tava tencere setleri falan aldim.. Oyle sekerim, cok opuyorum..

BALDAN TATLI dedi ki...

Yazdıklarını okurken kendi anneanemin bana anlattığı o enfes masallar geldi. Gözlerim doldu inan. Beni o büyüttü. Annem çalıştığı için. Bende emeği çoktur. Ta ki 93 senesinde elim bir trafik kazasında kaybedene kadar. Çok özlüyorum onu. Neyse. çok önemlidir anneanneler. Sevgiyle kal.

gochemoche dedi ki...

gozlerini doldurdugum icin cok uzgunum baldan tatli, ama bende arada cok ozluyorum annanemi. Bende 93 yilinda kayip ettim anneannemi. Bir gun yeniden gormek umudu ile yasiyorum :)