Perşembe, Eylül 20, 2012

Dunyanin en mutlu gunu

Bir tanecik kuum gecen sene bugun dogdu. Ben hamileligim boyunca ya da bebegimin ilk yili boyunca ozel blog olayina girmedim. Icimden gelmedi acikcasi, neden bilmiyorum belki ilerde geri donup bakip okumaktan korktum bilmiyorum.
Ama simdi geriye baktigimda cok cok guzel iki sene gecmis. Kotu gunler nerede ise hic hatirlamiyorum. Sanki hep guzel, mutlu pozitif olaylarla doluymus. Halbuki oyle degildi. Kocamdan ayri hamilelik gecirdim. Simaramadim :) Dogum yaptim esimin ailesi geldi 10 gun kaldi, donduler, uzulduk. babam geldi 1 hafta kaldi, dondu, daha bir huzunlendik. Sonra kimse gelemedi. Cunku ne zaman nerde ne kadar yasiyacagimizi bilmiyorduk. Ha simdi S. is buldu ha, yarin bir gorusmesi var derken bir sene bitti. Oglan bir yasina girdi :) SImdi S.'in isi var. ne kadar surucek bilmiyoruz ama en azindan simdilik belirsizlik biraz daha az. delirme indeksimiz bayagi azaldi bu yuzden. Oglum dogduktan cok kisa bir sure sonra iki babaannemi de kaybettik. Goremediler yavrumu :(
Butun bu zorluklarin, umutsuzluk, belirsizlik, karanlik gunlerin uzerine gercekten bir gunes gibi dogdu yavrum :) Biraz dogum hikayesini anlatiyim.

Ben 3-4 yasinda bebeklerin nasil dogdugunu ogrendikten sonra "dogurmaca" oynayan, normal dogum yapma hastasi bir insanim. Dersler aldik. S. ile nefes alma egsersizleri yapiyoruz, ipod'a ozel liste yaptik. S aban masaj yapicagi bir alet aldi. pudra, serinlik versin diye  sulu fanlar filan, haziriz. 37.ci  haftada filan ultrason yapildi, bebegin boyunu kilosunu olcmek icin. O zaman bu cocuk 4.5-5kg olabilir dediler. tabii her zaman hata payi var askinda 3.5 kg olabilir 5 kilo da . bayagi buyuk bir hata payi var. ama tatilden donen doktorumuz, sen iricesin (kibarca sisko dedi) :), bebeis de yarma bu cocuk dogum kanalina sIkIsabilir. Ben o zaman bazi manevralarla cikarabilirim ama bu arada nefessiz kalabilir deyince. aman kes beni ne yaparsan yap bu cocugu sag salim cikarrrrr dedik. tabi S ile bayagi moralimiz bozuldu, cok  baglamistik kendimizi normal doguma. S niye bu kadar yikildi anlamadim ama cok uzuldu. neyse 21'ine gun verdiler zaten due date denen gun 25.i idi. yani cok fark yok arada.

neyse geldi beklenen gun, ameliyattan once yemek yemek yok. sabah son bir yogurt yedim. ama hastahaneden erken arayip erken gelebilir misin dediler. atladik gittik. ama anestezi uzmani yogurt yedigimi duyunca biraz ileri itti filan. biz S ile odamizda dalga geciyoruz, benim fotolarimi cekiyor. iste yukardaki fotoyu cektirdim :) en sonunda beni ameliyathaneye goturduler, iste epidural yapildi. Ben tabi biraz tirstim ama hemsiler muhtesemdi hic canim yanmadi. bu arada herkes erken geldigim icin bana tesekkur ediyor. bu sayede eve erken gidebiliceklermis :) belden asagisinin hissetmemek tuhaf bir duyguydu, ama birazcik hissediyorum ayaklarimi filan, azicik tirstim tabii. neyse bir sure sonra hicbisi hissetmez oldum. yakisikli doktorum ve yakisikli kocam geldi ameliyathaneye. sonrasi sanki bes dakika surdu. zirt pirt cocuk cikti. Gordugumde ilk dusundugum, cok guzel oldugu, ve dudaklarinin mukemmel oldugu idi :) bu arada ilk gordugumde tabii ki yavru kus kanve bazi garip bisilerle kapli ama bana bir melek gibi gorundu. o anda sezeryan oldu, yok normal olmadi, dusuncelerimin hepsi gitti. Oglum sag salim geldi bu dunyaya, gerisinin ne onemi var :) Ameliyat izlerini cabuk atlattim. cabuk iyilestim, normalde bir gun erken cikardilar. Hemsireler, cok cok cok yardimci oldular. yanimda bana bakicak ailemden kimse yoktu (S disinda). beni bu hemsireler yikadi, temizledi. ben onlara asla borcumu odeyemem. Bu sevgi dolu fedakar insanlari Allah korusun.

Minnacikti kuzum :) Kocaman oldu, bu koltuguna sigmiyor diye bir ust koltuga gecti :) Sukurler olsun Allah'ima bize bu gunleri gostrdigi icin. Insallah uzunnnn yillar boyu kutlariz, kutlarsin dogumgununu. Allah yavruma ve diger bebeklere, cocuklara, saglik, mutlu, sevgi dolu nice uzun omurler nasip eylesin :)

1 yorum:

Ilk dedi ki...

Yavrukus! Dogum gunun kutlu olsun guzel yavru. Anne ve babanin seni ne kadar cok istedigine sahit olmus biri olarak buyudugunde bir suru hikaye anlatacagim sana :)

Saglikli, mutlu ve upuzun omurleri paylasasiniz. Opuyorum!