Salı, Mayıs 29, 2012

Sicak!

Hava iyice isindi burda. zaten hep sicak, ama disarda dolastigimizda rahatsiz olmadan terlemeden eve donuyorduk. Simdi offlaya poflaya ohh be iyi ki klima var diyerek atiyoruz kendimizi iceriye.
Oglan bizim gibi kutup ayisi oldu. Klima olmayinca oda bayiliyor, terliyor, sikayet ediyor. Ictigim soguk icicek siselerini yanagina koyuyorum hehehe siritiyor :) nasil bunaldiysa :) Araba koltugu hala anakucagi tipinde olanlardan, onlar yakiyor cocugu, terliyor klimali arabada, cok bunaliyor garibanim.

Butun gun yavrumdan bahsetmek itiyorum, cunku bizdigim cok tatli, maasallah. Iste iken onu ozluyorum, bazen uyurken ozluyorum, sonr auyaniyor, diyorum ulan salak ozledin bak cocuk uyandi, al simdi oyna bakalim :) Kendi kendine oynamayi seviyor, ama yaninda biz olalim istiyor. Oyle onu yerde birakip alip basini gidemiyorsun. Neyseki kediler biraz oyaliyor, onlari yakalamaya calisiyor, gunler boyle geciyor.

Hastalik tamamen gecti galiba, burnu temiz gibi, hayirlisi ile boyle saglikli gecer gunlerimiz ve gecelerimiz insallah :)

Nurturia (http://www.nurturia.com.tr/) diye turk annelerinin yazistigi bir foruma bakiyorum hergun. Ne kadar cok maasallah insallah hayirlisi ile diyorum, onu fark ettim, babaanneler gibi konusuyorum :) ehh bir kac sene babaannemlerle yasadim nur icinde yatsinlar. cok sey ogrendim onlardan. Oglumu bir tek fotograflarda gorduler, zaten demans vardi, hic bir sey anlamadilar.

Konudan konuya atladim. Dusunmem gerek cok sey var, yapmam gereken cok sey var. Zaman kisitli, enerji nerede ise hic yok. bakalim ne olucak

2 yorum:

Berceste dedi ki...

Yerim o tontigi beeen :)
Masallah onaaaa... (ben de babaanne ile buyudum de :P)

Biz terletmesin diye araba koltuguna, mama sandalyesine, kalin, emici bir havlu koyup, onun uzerine Bocugu oturtuyorduk. Hatta simdi yaz gelince gene ayni duruma gecmemiz gerek. Araba koltuklari buyuse de problem ayni zira.

Has kece ya da koyun postunun terletmedigi soylenmekte ama denemedik.

Sizin bocugun kendi kendine oynamasi ve kucak istememesi cok guzel. Eh artik ayni oda da kaliverin lutfen :) Bu durum 3 yasina kadar devam etti bizim Bocuk'te. Simdilerde kendi kendine oyun kurup oynamaya basladi. Hatta 2 yasinda doktoruna hala kendi kendine oynamiyor, bizi istiyor dedigimde, anne kuzusu ama o daha cok kucuk, cok normal dedi, dusundum, evet oyle idi, daha cok kucuktu yani.

Nurturia gibi ortamlarda yanlis bilgi verebilen cok. Egolar cok. Herkes benimki dogru diyor ama her bebege gore dogru degisiyor. Ne kadar uzak, o kadar iyi :) Artik bunu dusunecek hale geldim. Facebook'ta hele gruplarda tartismalar bogmaya basladi. Bir ormanda medeniyetten uzak yasayasim var. Walden golu yakin mi size ;-)

Ozledik, yaz gene :)

gochemoche dedi ki...

havlu tavsiyesi icin cok tesekkurler, bir deneyim bakalim cunku yarm saatte terliyor yavrucak. evimizin iki odasi var ondan ayni odada kalmak pek sorun olmuyor. bazen kucal istiyor yaramaz ama cok degil, kediler sag olsun :) sizin yavrucak ne kadar buyumus amanin, cok yasli hissediyorum kendimi :)
biz deniz kiyindayiz arada uzak bi adada gibi davranabilirim heralim :)
tavsiyeler icin cok tesekkurler, yazmaya caliscagim aklima enteresan bisi geldiinde :)