Perşembe, Aralık 25, 2008

Geldim gordum yedim

evet, uzuuuunnn bir yolculuktan sonra sarasotaya vardik. dusunuyorumda daha onceleri luks diye gorulen ucak yolculugu aslinda dunyanin en rahatsiz yolculuk bicimi. hele ucaktan in o pasaport kontrolunden filan gec Washington Dullas havaalaninda tam 2 saatte ucaktan cikip pasaporttan gecip, bavulumuzu customdan gecirip, tekrar securityden gecip bir sonraki gate e vardik. bir cok insan ucagini kacirdi, eger Dullas ta duracaksaniz iki ucagin arasindaki lay over zamaninin en asagi 3-4 saat olmasini tavsiye ederim.
bir yandan iki minik cocukla seyahat eden genc anne ve babalara gozum takildi. cocuklar sirada beklemekten hakli olarak bunlariyor, mizmizlik yapip, kardesleri ile kavga ediyorlardi. Allah sabir versin dedim icimden, cok buyuk saygim var boyle kucuk cocuklarla yolculuk eden anne babalara. dusunuyorum da annem nasil 4 cocukla amasyadan izmir yada antalyaya gidiyormus. yani biz o kadar da uslu cocuklar degildik. maasallah annecime
tabii ki egne onumde oturan insanlar boylu boyunca koltuklarini kucagima yatirdilar, bir sure sonra koltugumdan cikamaz hale geldim. yemekleri filan masadan yiyemedik, cunku masalarimiz tam acilamadi, onceki umursuz gencler hic isriflerini bozmadan yatip uyumakla mesgulduler. tuvalete filan giderken "yanlislikla" carptim koltuklara "umarim" uyanmamislardir!
simdi guzel yanlarina gelelim, bende hic jetlag yok, iki gun uyumayinca jet lag olmuyor heheh gelir gelmez ise gittigim icin mecburi erken kalktim jet lag filan yanimdan gecmedi hehehe
stef 10 kilo vermis, nasil ama ? iste bu Turk yemeklerinin hem leziz hemde saglikli oldugunun en iyi ispati. hayvanlar gibi durmadan yedik ama cocuk 10 kilo vermis. belki heryer hamam gibi sicakti terlemektendir ama sanmiyorum. yasasin katkisiz leziz Turk yemekleri. Stef bamya bile yedi ( amasyanin bamyasi meshurdur) , annemin yaptigi sebze yemeklerine bayildi. Corbalari icerken kendinden gecti. simdi akli fikri Turk yemeklerinden heheheh planim basari ile sona erdi. birde su boregi yapmasini ogrenirse bu is bitmis olucak
bugun christmas, kutlayan herkesi bayramini kutlarim :)
sevgilerimle

3 yorum:

HERSHEYLER dedi ki...

hoşgeldin, stefi inceleme altına almamız mümkünmü ben hergün türk yemeği yiyip kilo veremiyorumda kısa sürede 10 kilo vermeyi nasıl başardı çok merak ediyorum acaba bu işin sırrı annendemiydi?

gochemoche dedi ki...

hahha evet incelememiz lazim, tabi soyle bisi var aslinda kilolu insanlarin metabolizmasi zayif insanlardan daha hizli, yani siz 2000kilokalori yakiyorsaniz stef en asagi 4000-5000 kilo kalori yakiyordur, bu bakimdan Turkiyede kilo vermesi normal galiba :)
aslinda annem sebze yemeklerni cok guzel yaptigi icin bol bol sebze de yedi belki ondan olabilir, yoksa ne yazik ki annemde cok guzel tatli, pasta yapan bir hanim :)

BALDAN TATLI dedi ki...

2009 mutlu ve umut dolu bir yıl olsun sizler için....