Çarşamba, Kasım 05, 2008

Kiskandim..

anaokulundan eve donup odevlerimi yaparken suratimi astigimi goren babam " kimi kiskandim soyle bakiyim" derdi. demek ki insan degismiyor cunku dun geceden beri amerikalilari kiskaniyorum. hani burada yasadigim 7 sene boyunca, hahaha bu ne bicim camasir makinasi, babaannemin makinasi bundan teknolojik olarak ustundu, hahhha telefonlar nasil dandik, hahah dahha mesaj atmasini yeni ogrendiler filan diye cogu zaman yurt disinda yasiyan bir cok yabanci gibi kaldigim ulke ile dalga gectim. ama dun aksam adamlar en sonunda duzgun, gayet karizmatik, ve garip bi sekilde durust konuyormus gibi gorunen genc bir adami baskanlari olarak sectiler. tabi ki once Barrack'in yapicagi konusmayi dinlemek istedim, ama ondan once McCain bir konusma yapti, nasil guzeldi. yani butun munazaralari izledim, adam tv de ne dese inceledim, hepsinde kil, yasli inatci, kotu ruhlu bir adam portresi cizmisti. megerse hepsi numara imis. oyle guzel bir konusma yapti ki, oturup agladim (evet bu aralar duygusalim), yenilgi sizin degil benim diye bir laf etti, basarisizligi boyle bagrina basmak icin buyuk bir adam olmak gerekir diye dusundum, sonra aklima deniz baykal geldi, bi midem eksidi. aynisi dimi? tabii ki kiskandim, sonra Barrack, guzel karisi ve sevimli cocuklari ile herkesi selamladi, o da cok guzel duygusal bir konusma yapti, kendimi seabiscuit filmi izler gibi hissettim, gayet normal bir adam, , yani hic bir zenginligi olmayan, burslarla filan okumus bir adam koskoca ABD nin baskani oldu, ve hic ovunmeden, geh geh gerilmeden, ukala laflar etmeden kabul etti bu gorevi. tabii gene kiskandim. bugun bizim gazeteler ne demis diye bakarken bizim basbakanimizin gene " en az uc cocuk yapin" dedigini gordum ve butun konusmasini oturdum okudum, yani fenalik basti, midem gene eksidi. Ataturk, Inonu, Ecevit derken butun duzgun ve karizmatik konusan lider kotamizi doldurduk galiba. belki bizimde bir sonraki basbakanimiz, cumhurbaskanimiz boyle karizmatik, saygi duyucagimiz, bagrimiza basicagimiz, gurur duyucagimiz liderler olur. Insallah, umutsuz yasamak imkansiz dimi?

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Gogce, ne kadar guzel bir yazi bu. Agzina saglik. Malesef bizim ulkemizde manevi kultur maddi kulturumuzun onune gecmedikce boyle gunleri pek yakinda goremiyecegiz gibi. Selamlar ve dilerim Stef ile evlilik planlariniz su gibi sorunsuz olur (onceki postunu okudum da):) Ciao...

YOK Kİ dedi ki...

Sevgili arkadasim Gogce,
Agzina saglik gercekten. Cok guzel anlatmissin. Ben de kiskandim.
Hele ki secim sonrasinda "Amerika'li oldugum icin galiba ilk kez gurur duyuyorum" diyen kisilerle konusurken bir garip hissettim.
Her secim sonrasinda endiseyle 'yolumuzu selamet eyle' diye dua ettigimizi dusundum. dedigin gibi umutsuz yasamak imkansiz :)

gochemoche dedi ki...

tesekkur ederim arkadaslar, beni hemen simaririm boyle guzel sozler isittigimde :)
saol beykin arkadaslar sagolsun bi kac konuda yuregime su serpildi gerisinide hallederiz insallah.
mucks