Perşembe, Mart 21, 2013

Pesto somon


Bir gün önce...
Pesto
Bir demet fesleğen
Yarım bardak çam fıstığı
Yarım bardak parmesan peyniri (kuru/eski olmalı ama benzer kuru tulum peyniri de olabilir)
3 baş sarımsak (daha fazla konulabilir)
3 çorba kaşığı iri taneli tuz
En az yarım bardak zeytinyağı
Fesleğeni yıka, yapraklarını ayır, kurula
Herşeyi blendera koy güzelce öğüt. Eğer çok katı gibiyse biraz daha zeytinyağı ekleyebilirsin.
Cam kavanoza koy, masaya hafifçe vurarak içinde hava baloncuğu kalmamasına özen göster. Üzerine bir parmak zeytinyağı dök (kararmasın diye ) her kullandıktan sonra gene zeytinyağı ekle. Buzdolabına koy.
Ertesi gün:
Fileto somonu (derili ya da derisiz) yıka
Kağıt havlu ile kurula
Mıkrodalga yapılabilecek derin bir kaba yerleştir
Elinle ya da fırça ile 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı sür balığın iki tarafınada
Filetonun her tarafını yarım santim kalınlığında pesto ile kapla
Kabı cling wrap ile tamamen kapat
3-4 dakika mikrodalgada (yüksek derecede) pişir
Afiyet olsun