Pazartesi, Kasım 30, 2009

top 10

ODTUde lisans ve lisans ustu egitimi aldigim yillarda her sabah dinledigim Modern sabahlarla bu gavur ellerde podcast sayesinde gene kavustum. Tabii podcastler 2006 yilinda basladi ben burda 5 sene bu adamlari dinlemeden yasamisim nasil yapmisim hic bi fikrim yok. 30 cigolaytlik Ipodumun hepsini 2006-2009 podcastleri ile doldurdum. bir iki en az komik olan bolumu sildikten sonra baktim 652 tane bolum var. Cok gibi geliyo ama dag gibi eriyor , gunde 4-5 tane dinlerseniz. Tabi bu yavrucaklar tatile filan gidip program yapmadiklarinda bu eski programlari dinledim. Gecen haftalarda Ege rahatsizlandi ve ciddi bi ameliyat gecirdi. 2-3 haftadir butun programlari yayindan kalkti. Galiba bugun yarin geri insallah donucekler. ehh bu kadar zaman gunluk modern sabahlar dozumu alamadigim icin eski bolumleri gene dinledim. Top10 modern sabahlar podcastlerini sectim;
1-Modern Sabahlar 16/05/07 Ingilizce piyes
2-Modern Sabahlar 16/01/09 Siir
3-Modern Sabahlar 04/10/06 The dudily
4-Modern Sabahlar 18/12/06-seksomia-reklam
5-Modern Sabahlar 03/06/09-Ciplak takvim
6-Suni Gündem 11/07/06 Roket partisi
7-Modern Sabahlar 25/07/07 Kiz nasil tavlanir
8-Modern Sabahlar 28/11/06-Papa ankarada
9-Modern Sabahlar 26/11/07-buyu kitabi
10-Modern Sabahlar 13/12/06-samsunda seksi chat-deve kurbani

tabii bu listeyi yaptiktan sonra baktim bir kac tane daha begendigim bolumler var onlarda asagida;

Modern Sabahlar 20/10/09-Gidekte alak mi?
Modern Sabahlar 22/10/09_'dan anlamayan insanlarin en sevdigi...
Modern Sabahlar 05/11/07-kraliyet tatagi-tipsiz hayvanlar
Modern Sabahlar 08/11/07-grip tedavisi
Modern Sabahlar 21/11/07-agzinla selvi boylumu soyle
Modern Sabahlar 14/10/09-lo Ana-do la Baci

Bu arada bu bolum adlarini ben uydurdum, her programda bin tane konu hakkinda konusuyorlar, benim en komik buldugum hikayeyi kullanarak bir isim uyduruyorum.
Galiba radyo odtude en son yilin podcastleri var bende hepsi var kardesim :) en degerli hazinem bu. keske stefan da anlayabilse... kac kere esprilerini ingilizceye cevirmeye calistim, olmadi... depresyona girmeye meyilli bir insan olarak soyleyim bu podcastler prozactan filan daha faydali. en kotu zamaninizda sizi guldurucekler :) Allah basimizdan eksik etmesin bu cocuklari :)

Salı, Kasım 24, 2009

Koko nun yeni kiz arkadasi

Gecen gun koko bu sirin yavruyu pencereden gorunce cami tirmalamaya basladi. Kizcagiz da Koko nun karsisina gecip oturdu. Sonra bu kedicik bi iki defa geldi evimizin onune, Stef kapiyi acinca sanki hep geliyormus gibi evimize girdi, cok komik bi kedi. Burda gorunmuyor ama kuyrugu bayagi kabarik, kulaklari gayet buyuk ve dik, ondan ben bu kiza Tilki adini taktim. Stefana ayy cok sirn evimize alalim desem atlicak direk. cok sirn dimi , naapsak filan demeye basladi hemen. ama verdigimiz mamayi yemedi, su istemedi, tuyleri cok temiz, vucudunda yara yok, ondan sokak kedisi oldugunu sanmiyorum. oyle oldugunu anlarsak bisiler yapabiliriz. tabii ben Koko ve tilkinin arasinda bir ask baslamis gibi davransamda aslinda butun konusmalari hirlama seslerinden ibaretti. Kiskanc Suki "hadi ordan istemiyorum gelin filan cingene!" der gibi hirladi. Bu kedicik minnacik kaldi benim ayi kedilerimin yaninda. suki sanki cok kucuk gibi gelir normalde ama bu kizin etrafinda ayi yavrusu gibi sisko sisko dolandi.
bugun hava yagmurlu, Koko sabah disari cikmak istedi??? en son aachi teyzeleri cikarmisti bunlari disari. kiz arkadasini aramaya mi karar verdi dedim. bes dakka bi kokladi yurudu, sonra baktim calilarin altina giricek, hadi ordan diyip eve geri goturdum, uzgunum Koko, daha once Tsubasa ile Takashi sokaga cikmalairna izin verdigimiz icin kedi cennetine gittiler, Suki ve senin 10 yasina kadar filan yasamaniz lazim ondan disari cikmaniz yasak. Kopegi arabayi biraktim, yilani zehirli kurbagasi ve bin turlu parazitide var bu floridanin. naashhh hadi bakalim
simdi yagmur yagiyo tabii tilki gelmedi. yarin bekleriz artik, belkim yarin gelir.
mucks

Cumartesi, Kasım 21, 2009

Bugun parti yarin şov

Bu aksam Mete'Mizi gidisine aglamak icin yok-kilerde toplanicaz. Tabii bisiler pisirip gidelim dedik, once Keşkek yapmak istedik, ama o cok zamanimizi alicak diye!!!!, Stefan su boregi yapmaya karar verdi, tadi nasil bilmiyorum gorunuşu super heheh, Keşkek icin gereken malzemeleri bulmak biraz zor, bi kere cemen otu bulmam lazim, hadi burdan yak. biraz arastirdim, cim yada hint bakkalinda bulma sansim var. bu hafta gville deyim, stef i okula birakip belki bu malzemleri bulup keskek yaparim, sans dileyin anacigim :)
yarin ilk art showumuzu yapicaz, butun ciceklerimi goturemeyecegimi anlayinca biraz bozuldum, ama bir yandan da kac kisi gelicke bu showa hic bi fikrim yok, minik bi show sadece 30 kisi katiliyor, bakalim ne olucak, cok heyecanliyim, stef benden daha heyecanli.
:) hmm yarin aksam bakalim belki yazarim neler oldu bitti seklinde, haa bu arada su boreginin tadina baktim mmmm nefis oldu :)

Cumartesi, Kasım 14, 2009

Mor menekse


african violets
Originally uploaded by offgenemi
annemin bakabildigi yegane cicekti bu afrika menekseleri. mutfakta yemek yedigimiz masanin hemen yaninda pencerenin onu alabildigince menekse ile doluydu :)
Stefan evimizin yegane romantigi oldugu icin arada bana cicek alir. ve bend ehepsini guzelce oldururum. Bambu, lale filan hepsini oldurdum. Napiyim sulamayi unutuyorum, bambularda hep bakterili zaten hemen oluyorlar . en sonunda bana bu mor beyaz menekseyi aldi, is yerine goturdum orda guzel pencerem var diye, ilk baslarda gene sulamayi unuttum ama simdi iyiyim maasallah. nerede ise her gun suluyorum azicik azicik :) simdi butun cicekler acti, oyle sirin gorunuyorlar ki :) acaba daha cok menekse mi alsam diyorum :) hayir evde buyutmeye kalksam suki ve koko adli kediler bu cicekleri yerler. Suki kurutulmus cicekleri bile yiyen acaip bir varlik, koko ise masa ustunde duran herseyi patisi ile durtum yere dusuren bi manyak o yuzden bu saksi uzun bir sure is yerinde kalicak :)
Yen orkide buyutuyor, o kadar guzeller ki, keske benim o ciceklere bakicak dikkatim olsa, cunku hakkaten orkideler mukemmel cicekler, hastasiyim hepsinin. ama benim elimde belki iki gun yasar bu zavalli cicekler 25 dolar verip alicagim cicekgin hemen olmesini istemiyorum ondan simdilik vaz geciyim bu sevdadan dimi?
yani bi yandan da kiziyorum kendime, babamin sulalesi ciftci hala ekiyorlar, ben bitki-agac uzerine master doktora yaptim hala bi saksi cicege bakamiyorum ayip dimi? tek savunmam benim bitki hastaliklari uzerine doktora yapmam :) yani bitkileri oldurmek uzerine bi yetenegim var demek ki :) halbuse cok seviyorum hepsini. bir gun kendi evimiz oldugunda belki buyuturum bisiler, hani ozel sulama sistemleri ile filan :)
sisko koko tirnaklarini haliya taka taka geliyor yanima dur su herifin tirnaklarini kesiyim ben :)
muah

Salı, Kasım 10, 2009

balik tadi

Hani hamile kadinlar aserir ya, ben surekli aseriyorum, su an agzimda kizarmis balik tadi var hani Turkiyede yediklerimden galiba kalkan bu. En son kalkan yiyeli kesin bi 10-15 sene olmustur, simdi neden bu balik benim aklima geldi? Bunu aserme disinda kim, nasil aciklayabilir? Canim balik cekti desem... daha soylemesi ayip pazar gunu yedim (yen sag olsun). bazen bu aklima gelen yiyecek tadlari tanidigim ve bana yakin olan insanlarin o an yedigi seyler cikiyor. mesela bi defa arkadasimin evinde kalirken, agzima asure tadi geldi. Bu his o kadar kuvvetli idi ki kizkardesimi arayip babaannemin asure yapip yapmadigini sordum. Aachi uykulu bi ses ile ne asuresi yaa diyip kapadi. Bes-on dakka sonra kardis beni aradi "babaannem bi kazan asure yapmis ben uyuyordum fark etmemisim"dedi. bunun uzerine ev halki bana "asure evliyasi" adini takti. Bu gereksiz ve uyduruk super gucum sayesinde bir suru arkadasimin ve kardesimin bayila bayila yedikleri bir suru yemegi benim canim cekti. Buyuk ihtimalle kilo almanin bir sebebi de bu. ama su anda turkiyede saat 12 (geceyarisi) ondan bu baligi birinin yedigini sanmiyorum. bu blogu okuyan ve su an kizarmis balik yiyen varsa yazin lutfen, antenlerim ne kadar uzaga cekiyor bunuda ogrenmis oluruz :)

Perşembe, Kasım 05, 2009

en sonunda cuma

off bu hafta biraz yavas miydi ? bu haftasonu Gville gitmicem ama genede haftasonu cabuk gelsin istiyorum.
bugun yilbasina kadar hangi gunleri tatil alicam onun formunu verdim :) tatil hayali bile guzel, gerci bir yerlere ziyarete gitmicem kocami gormeye gidicem :) kedilerim karsimda, tv de istedigim programlar kayitli gel keyfim gel :) ne kadar ucuza mutlu olan bir insanim dimi?
burda saglik sigortasi konusundan baska bisi konusulmuyor gibi, icim bayildi, benim kendi sigortami aramam lazim erteliyorum, yarin bitiriyim su isi en iyisi, tembellik etmeyim, ne biliyim is yerinde cep telefonumdan aramak ayip gibi geliyor, ama baska turlu en zaman aricam? isten ciktigimda her yer kapanmis oluyor :)
bu hafta acaip bi japon korisi pisirdim, gene dukkanda buldugum , ve canimin istedigi sebzeleri karistirma usulu ile pisirdim. Tatli patates (sweet potato), patlican, ve kabak :) enteresan dimi :) bi kere renkler cok guzeldi :) bugun tadina baktim, mmm enfes gene yapicam :) babam cocukken "domates partisi"'ni tutarmis(oyle bir parti yok tabii), bende patlican partisindenim :)
dun Yen'e gittim, ikizler gene muhtesemdi :) bendeniz nam-i deger "aunt g" onlara pembe bi domuz yapti ama sanki anneleri bu domuzu daha cok sevdi. zaten annelerinin en sevdigi hayvan domuz ondan onu yaptim ise de yaradi, ben bunu ofise goturucem dedi, hadi burdan yak. simdi kizlara bi tane daha yapmamiz lazim :) bu arada kizlarin birine stefan digerine agca diyorum cunku bu insanlara benziyorlar, "Stefan"'in yanaklari yuvarlacik cok sirin , "Agca" da ayni agcanin bebekligine benziyo, zaten dun aynen kardesim gibi annesinin verdigi yemekleri poh diye tukurdu. sadece kavun yemek istiyor, baliklari tukurup kavun yedi. "stefan" ise baliklari bitirdi, babasinin cin yemegine yan yan pis pis bakiyordu :) buzdolabin filan altina kacan kedi mamalarni yiyormus :) acaba baska kim cocukken kedi mamasi yiyordu? evet tahmininiz dogru stefan :) demek ki benzetmelerim cok dogru :)
bugun yorgunum neden bilmem? izlerim daily show ve cobert report'u ve guzelce uyurum :) modern sabahlar esliginde, damardan komedi dedikleri boyle oluyor heralde :)

Pazartesi, Kasım 02, 2009

Sesli kitaplar

ben bu kitaplara acaip takildim, biliyorsunuz, esimi, sevdicegimi gormek icin ayda 2-3 defa 3 saat gidis 3 saat gelis direksiyon salliyorum. uzun zaman boyunca bu yolculuklari Modern Sabahlar podcast'leri ile idare etmistim. ama her zaman yetiyor bu podcastler ondan audibles.com promosyonuna katildim, Haruki Murakami nin kitaplari ile basladim. Simdi Steig Larsson'un uclemesine basladim bir arkadasimin tavsiyesi uzerine. Smilla ve Karlar'i hatirlatti bakalim nasil gidicek. Bu soguk ulkeler hakkinda kitaplar benim icimi isitiyor :) SImdiye kadar aldigim kitaplar asagida

The Girl with the Dragon Tattoo (Unabridged) Stieg Larsson
How We Decide (Unabridged) Jonah Lehrer
The Wind-Up Bird Chronicle (Unabridged) Haruki Murakami
Welcome to Your Brain (Unabridged) Sandra Aamodt, Sam Wang
Simdi sikayetler, bir tane bile Ataturk kitabi sesli formatta yok. yani ben iki ay once aradim hic bir yerde bulamadim. Turkce sesli kitap hic bulamadim, ozellikle boyle internetten indirilebilecek formatta olan. Turkiyede bu kitaplari mukkemmel okuyacak bir ton yetenekli insan var. Bayila bayila dinlerim vallahi, eger boyle sesli kitap satan bir site varsa lutfen haber verin :)
Kitaplari sadece araba kulalnirken dinledigim icin araba kullanmak eglenceli gibi gelmeye basladi, ama hala arkama gecip uzunlari yakanlara cok kotu dileklerde bulunuyorum :)
bu haftasonu Koko cok sirindi. bu kedi kesin 50-60 cm uzunlugunda , stef 'in olcumlerine gore 7 kiloluk bi yabani. ama annesini ne kadar seviyor :) canim yavrum, Allah basimdan hem sukiyi kem kokoyu eksik etmesin
bu arada anime sevenler crunchyroll denen bi web sitesinden bedava ingilizce alt yazili animeleri izleyebilirsiniz. tabii kalite mukemmel degil, ve ayni reklami butun gun izlemek zorunda kaliyorsunuz ama baska care yoksa neden olmasin
oyle sekerler simdilik bas bas
g