Pazartesi, Temmuz 27, 2009

Thai temple in Tampa


Thai temple in Tampa
Originally uploaded by offgenemi
Dun bu tapinagin yararina yapilan yemekleri yemeye gittik taa Tampaya, Stefanim olsa daha guzel olurdu ama o kadar sicak bir gundu ki gelmedigine onun adina sevindim, biraz daha serin bi zamanda gideriz belki :)
simdi bu tapinagin uyeleri gonullu olarak bir suru malzeme alip, parasini kendi ceplerinden verip ustune birde bu guzel yemekleri pisiriyorlar! bir cok yemek 3-5 dolar arasinda degisiyor, ve bayagi bol kepce kendileri, ben hem ogle hem aksam yemegini 8 dolarda halletmis oldum. Pumpkin curry sen ne guzel bisisin yahu.
fotoda gorunen coconut custard diye bisi. ilk agziniza aldiginizda soganli yumusakca bisi gibi geliyor, sonra cocnut in tatli lezzeti ortaya cikiyor. gavurlarin dedigi gibi biraz "acquired taste". ama guzeldi.
Thai yemekelri dogal olarak bol acili, Jodie nin annesi icten ice pisti bu mamalari yerken. ben yok bu aci degil dedim kadincagiz bir lokma aldi " ayy bir daha senin dedigini yemem" dedi, hehhhe benim aci reseptorleri biraz arizali tabiii
ikizlerde geldiler, off yerim ben onlari, bugunde onlara kumas aldik, cici elbiseler yapicaz ondan
hadi bakalim saglicakla kalin

Cumartesi, Temmuz 25, 2009

Sakura yemis kaplari


sakura-plates
Originally uploaded by offgenemi
yemis kaplair ne guzel bi isim tamlamasi yav, evet origami yapacagim geldi, koptum bes milyon tane yaptiktan sonra bir tanesini mobile' e donusturdum geri kalanini stef e verdim simdi yen icin daha fazla yapiyorum, baska isteyen varsa soleyin anacigim.

bu haftasonu sarasotaliyim, sacimi filan boyadim iyice anneanneye benzemeye baslamistim, aksam ikizleri gorucem Gogce teyzelerinin genc oldugunu dusunsunler dimi?
kirmizi oje surdum ama gene uclair gitti, sonra tirnaklardan silerken gene geberttim parmaklarimi. o pis asetone yakti her tarafimi. kas filan alirken gene iskence yaptim kendime, kadin olmak zor ya, psi erkekler hic boyle seylerle ugrasmiyorlar. hem" ben senin dogal halini seviyorum " diyip sonra dergilerde hayvan gibi makyajli kadinlara " bak ne guzel " diyolar. gerci stef demiyo, bir defa oyle bisi dedi, hemen kizin yuzune biyik cizdim. bakti cok olgun bi sekilde karsiliyorum, bir daha hic oyle abidik yorumlarda bulunmadi.
simdi ben kendimi sanatima veriyim :)

Pazartesi, Temmuz 20, 2009

canim kirmizi oje ceker

guzzelce surdum kirmizi ojelerimi eme uclar hemen gitti, dokulmeye basladi. kil oldum, illa gidip 7 dolarlik orly almam gerekicek. bir daha ki cvs ziyaretimizde alirim artik.kisa uzun butun tirnaklarda guzel duruyor kirmizi oje ama boyle alev gibi, kan gibi olucak :) ne yazik ki Stefan bir cok erkek gibi bu ojelere cok yabanci, hic ilgilenmiyor. bugun ellermi ne hallere soktum gene de begenmedi, dogal hali guzel filan gibi beylik laflar etti. neyseki erkekler icin suslenmiyorum :)

meyva acisindan cok guzel gunler yasiyoruz, her hafta alisveris yaparken en asagi 3 cesit meyva buluyorum, hepside super leziz, domates bile lezzetli, ee mevsimi tabii. bu aksam avocadolu turk usul salata yaptim ohhh ne guzeldi. resmen tikindim.

dun pek iyi hissetmedim, ve sarasotaya bir gun gec geldim, trafik benim yonumde gayet guzeldi hehehe diger yon icin ayni seyi soyleyemeyecegim.

yeni stamenler geldi taaa avustralyadan, cok sirinler bende yapmak istiyorum bunlardan yaaa
yeni cicekler yaptim birine lazy sue deniyo digeri bildigimiz gelincik. en sevdigim ciceklerdendir gelincik, hic koparilmaya gelmez oyle yol kenarinda sirin sirin buyurler, incecik, dantel gibi petaller... bana hepsi ODTU kampusunu hatirlatiyorlar.

kendimi anime dunyasina adiyim en iyisi
muah

Cumartesi, Temmuz 11, 2009

uyku ve anime

daha cok anime izlemek istiyorum ama uykum var, evet uykum var ne guzel dimi? uyku ne buyuk bir nimet, ilacsiz uyuyabilmek ne guzel. gereksiz yere herkese uyku ilaci veren doktorlari kiniyorum burdan. Uc gun uyuyamadim onlarin yuzunden :) meditasyon gercek ilaci imis durmadan calisan bir beynin. bol meditasyon, beynimi bosaltiyor, ohhh sacma sapan ruyalarda geziyorum ( ozellikle Yen in ikiz kizlarinin oldugu ruyalar, bezlerini degistirirken uyaninca, niye uyandim ne guzel ruya goruyordum diye hayiflaniyorum)

yeni sezon animeler basladi benim begendiklerim Canaan (super gucleri olan bir kiz ajanimsi bisi galiba ve karisik bir hikaye) , Sora no manimani (cocukluk arkadaslarinin lisede astronomi klubunde bulusmas, komik) , Bakemonotagari ( normal gorunen ama agirligi bes kilo olan bir kizi tedavi etmek isteyen daha once vampir olmus ve iyilestirilmis bir oglanin hikayesi, enteresan) ve Taishou Yakyuu Musume ( beysbol Japonyaya ilk gittiginde hala kimono ile dolasan kizlarin bu oyunu oynama cabalari).
Bir iki tane daha yeni cikicak olan var onlari izleyince sene rapor yazarim efenim. Baska bir iki tane daha izledim mesela Needless, cok fena, ilk okul cocugu ile ayni zekada olan koca meme hastasi gencler icin yapilmis, hic sansi yok benim icin. sonra sapik otesi olan bir anime var adini bile hatirlamiyorum, akliniza gelebilicek butun japon anime fetisleri var bu animede tabii ki erkeklere yonelik. biraz hastalikli sapik duzeyde ondan aman deyim kalsin dedim, aslinda komik bir tarzi vardi yazik oldu napalim.
Bir kac animeyide bitirdim, meselaEden of east cok guzeldi, konusu bir harika, tavsiye ederim. sonra simdi K-ON u bitirmek uzereyim, fena diil cerez niyetine. Hatsukoi Limited ilk ask ile ilgili cok guzel bi anime idi. hem gulerim hem aglarim, zaten aka boka agliyorum ya. rideback, cok guzel yapilmis bir anime, hikayeside fena diil ama bu alet hakkaten olsa cok guzel olurdu. sanirsam Ozicik bunu begenir. Tetsuwan Birdy Decode 2 aynen birinci sezon gibiydi hatta daha guzel. Ichigo Mashimaro encoreaynen onceki dizi gibi pek ahim sahim diil, yani bir yenilik bisi yo. ayni espriler baydi.
evet simdilik bi kadar, yarin erken uyanma ihtimalim var. belki bu sabah ki gibi tenis oynarim, tabii ki wii de hehehe

Cumartesi, Temmuz 04, 2009

basin batin Batman

en sonunda aylardir izlemek istedigimiz Batman dar knight filmini izledik, aman ne kotu bor filmmis, basima buz torbalari koydum film bitince, o kadar cok sey patladi, kursunlar atildi ki basim sisti. hikaye desen yok, hikaye anlatimi ondan kotu. tam bir essek kacti palan doktu tarzinda bir filmmis. bu batmani oynayan adama Machinist'ten sonra sinir olmustum, daha da bir tiksindim.
neyse guzel olay ise, kumaslarimi boyadim, birazini kestim bile, bu sefer elimi kesmedim heheh, en son kumas kesme maceramda parmagimin ucunu soyle yandan biraz almistim, yeni iyilesti, bir daha kesmem insallah, cok kaniyo namussuz.
Stef'im yikanan kiyafetlerimi katliyor, ne romantik bir goruntu :) bana kalsa katlamam, cunku askiya asiyorum tabi askiya asmam bir kac gun aliyor ama olsun:)
Suki ve Koko cok miskin, hele Koko iblisi butun gun uyudu. artik yasli bir kedi mi oldu acep, nerde ise 8 yasinda.
Basim agriyor, ibuprofen de ise yaramadi, yagmur yagicak galiba, boyl e zamanlarda daha bir tutuluyor boynum, yada Batman in etkileir hala suruyor. barim bu aksam dexter veya house izleyelimde bu kotu filmin etkilerinden kurtulalim :)
muah