Perşembe, Ocak 31, 2008

nerde benim yeni programlarim

beni taniyanlar bilir gainesville sarasota hattini sag salim tamamlayabilmemin en onemli etkenlerinden bir tanesi Modern Sabahlarin yeni bolumleri dinleyerek araba surmemdir. ancak ve ancak son iki gundur yeni podcast yuklenmedi. uhuu nerdesiniz. pztesi ye kadar uc tane program yuklenmesi lazim yoksa sistemim bozuluyor. acaip uykum geliyo, kendime samar atiyorum, parmaklarimi isiriyorum, en son yuzume su dokmeye basladim.
aslinda butun bu problemler gece gec uyumamdan kaynaklaniyor. tavuk gibi erken uyusam gunduz uykusuz dolasmam. ama yok inatla 12 de yatip anca 1 de uyuyabiliyorum sonra erken kalk olmuyor tabii. Allah'tan bir amerikali arkadasim bana rahatlama cdsi verdi. o cd deki dalga sesleri , teyzenin konusma sekli o kadar rahatlatici ki ben mayisip uyuyorum. tabii ki bir sure sonra bu sesten de sIkIldIm. simdi yeni cdler ariyorum. cddeki ses boyle annem yada babam bana masal okuyomus gibi olmali. misil misil uyumaliyim yatagimda ;)
muah

Çarşamba, Ocak 30, 2008

araba cdsi

Muzik konusunda oldukca sabirsiz bir insanim, her sarkidan bir sure sonra fenalik gelir. boghk hayatta dinleyemem derim ve o sarki adeta mimlenir. gene cdlerimden sIkIldIm, mecburen yeni cdler yapmam lazim. nasil zor, bir turkce, bir japon, bir iki ingilizce, fransizca, ispanyolca sonra tekrar turkce filan diye siranin gitmesi lazim cunku belli bir zaman sonra belirli bir ulkenin sarkilarindan da fenalik geliyor. evet biliyorum cok simarigim napiyim yillarca kiz kardesim araba kullanirken sadece garbage in I am only happy when it rains i dinleyerek odtuye gidip geldim. dogal olarak bir sure sonra aslinda cok hos olan bu sarkiya allerjik tepki vermeye basladim
neys
yarin guzel bir gun olucak insallah, minik sevgilim stef gelicek, ben onu alicam, gezicez. hiihiiiihii sonra cuma aksami insallah Gainesville e gidicez . hihiihiiiii ferdi tayfurun "yagmur demem camur demem yollarina dusuyorum" diye super bi sarkisi vardi onun gibi ne romantik.
ole canlarim simdilik bu kadar

Perşembe, Ocak 24, 2008

Yeni anime sezoni baslarken

Sanirsam gecen hafta animelerden bahsedicegimi soylemistim iste yazdimmm


Persona: Trinity soul
Foto da gorunen uc kisi kardesler. Enbuyukleri bir polis sefi, gayet ciddi bi abi, iki kucuk erkek kardesleri yaninda yasamak uzere evine tasiniyorlar. Abi bu arada cok ciddi bir sekilde bazi cinayetleri arastiriyor, aslinda cinayetten cok ruhlari sanki alinmis gibi olesine kalmis kurbanlarin durumunu arastiriyor. Bu daha cok esrarengiz tarda bir anime, biraz tuhaf, ee bende tuhaf severim. Onun disinda ki butun elementler gayet sIkIcI bir sekilde bilindik animeleri takip ediyor ama bir umuttur diye bir kac bolum izleyecegim


Zoku Sayonara Zetsubou Sensei

Aslinda bu serinin ikinci sezonu, ilk donemi gayet komikti. Catlak, depressif bir ogretmen ve kendisini aratmayacak sekilde kafadan kontak ogrencilerini anlatan bir anime. isten eve gelince kafa bosaltmak icin ideal. Tabii ki bayagi tuhaf, ama bir o kadar da eglenceli. Butun sezonu ve sonraki sezonlari izlemek icin can atiyorum :)
ShigofumiBu biraz korku animesi kategorisini zorlayan bir yapim. Olen insanlarin 'diger taraftan' yazdiklari mektuplari ileten bir 'melegin' hikayesi. Oldurulen insanlar mektup yazinca biraz korkmaya basliyoruz tabii. temkinli bi sekilde izleyecegim, yani uyumadan once en son izledigim anime olmamasina ozen gosterecegim :)

They are my noble Masters

Iki kardes evde teror estiren babalarindan kacip yeni bir hayat kurmaya karar veriyor. Fakat kalicak ev ve evin parasini odeyecekleri isi bulmakta gucluk cekerken bayilan bir kizcagiza yardim etmeye karar veriyorlar. Bu genc kiz zengin bir ailenin uyesidir ve bu iki kardese acidiklari icin bir haftaligina usaklik yetilerini denemeye karar verirler, blah blah blah. evet gene tipik bir anime, zengin kizlara usaklik eden oglan, evet hemde komik. napalim bir kac bolum izleycegim eger Hayate den cok farkli degilse, bay bayyyyy

Hatenkou Yuugi
Buyucu bir kiz yakisikli iki erkekle seyahat ediyor. karsilarina cikan insanlar olaylar filan fesman. Biraz cocuksu basladi ama ucuncu bolumde biraz acikli bisiler oldu ondan dikkatimi cekti hmmm izleyecegimmmmdir.

Buda ilk sezonunu kahkahalara bogularak izledigim bir anime. Konusu ise karakterleri ve IQlari birbirininden oldukca farkli olan uc kiz kardesin gunluk hayatlari. Tavsiye ederim :)

Ookami to Koushinryou
Kahramanimiz Lawrence adinda bir seyyar tuccar, bir koyde kurt oldugunu iddia eden, aynen kurt gibi kulaklari ve kuyrugu olan bir kiz ile tanisir ve beraber yolculuk etmeye baslarlar. Cizim cok guzel, konu fena diil bakalim ne cikicak.

Iste boyle, her gece anime izlemeye calisiyorum, tv de pek bisi olmadigi icin bu bayagi kolay oluyor :) umarim ilerde japoncayi daha iyi ogrenmem kolaylasir bu hobim sayesinde
muah

Pazartesi, Ocak 21, 2008

Tanri Misafiri



Sevgili oglumun kedi oglu Macha bizde idi, bende hemen noel baba kiyafetini hemen giydirdim tabii.
Bugun Emel ve Yildo nun dogumgunu her ikisinin dogumgunlerini kutluyorum, nice mutlu saglikli yaslara...
Hava biraz soguktu bugun, hatta Stef isiticiyi calistirdi. Cicek acan cayimi yaptim. Bu cicek acan cay yaptik, tadi da guzeldi. hatta su an soguk olmasina ragmen iciyorum. Ilgilenenler linki takip edip bir tane edinebilir. Ama tam olarak acilmasini gorebilmek icin cam bir caydanlik gerekiyordu, onu da buldum, TJMaxx saolsun. Insallah kirmam.
Oyle sekerler dona dona gidiyorum simdi uyumaliyim ki sabah erken kalkayim
muah

Cumartesi, Ocak 19, 2008

Kumas Muptelasi


Feci bir kumas hastaligim var, her cins, renk renk kumaslarim olsa sabahtan aksama kadar desenlerine bakar neler yapabilecegimi dusunur kendi kendime eglenirim. ama bu japon ustalarin yaptiklari kumaslari gorunce carpildim. cocuk dogurma istegim bes bin kat artti. O kadar sirin kumaslar var ki yarin bir gun bir daha yapilmaz diye deli gibi alip biriktirmek istiyorum. mesela Kokka super bir yer. bu site ingilizce sol taraftaki linklere girip kumaslara bir goz atin nasil sirinler.
Ingilizce blogum da bu kumaslara nasil ulasilir filan yaziyorum. benim gibi manyak olanlar rahatca girip baksin :)
hava soguk bugun gainesville de , hirka filan giydim, elbisemin altina kalin corap filan. bole bir kac gun kis havasinda gezerim. pztesi gunes cikar gene. gene terleriz.
muah

Perşembe, Ocak 17, 2008

Gule Gule

Bugun bir haber aldim, kotu mu iyi mi bilmiyorum. Yakinimdakiler bilir, Sevgili Halacigim beynindeki aniden ortaya cikan iki tumor sebebi ile hasta yatiyordu. Hatta kendi vucudunda hapisti. Yazin Turkiyeye gittigimde gordugumde cok moralim bozulmustu, benim tanidigim enerjik, canli insan gitmis... Doktorlar 7 ay omur bictiler. Dun gece vefat etmis, 15 ayi doldurmustu. Birisi oldugu zaman, uzulmek gerekir, ama icimden aglamak gelmiyor. ben gecen yaz halami gordugumde onu kaybettigimi anladim ve agladim. simdi geride biraktigi insanlar icin uzuluyorum. Mesela cocuklari, esi, babam. Babam icin zor olucak bu iki gun, keske yaninda olabilseydim. Neyse ki kardesim yaninda olucak.
Halam da gitti, Allah kalanlara uzun, saglikli, mutlu omurler versin.

Çarşamba, Ocak 16, 2008

iyi uykular

gece yarisi oldu, sanirsam yorgunum ama babaannemin dedigi gibi "sankim akrep var" hic gidesim yok. ama iste de ahh yatagim olsa da guzelce yatip uyusam diyorum.
bugun iste degisik bir gundu. ilk kez bir amerikan senatoru gormus oldum. ama ogle enteresan bi tarafi yoktu. adam bizimle oturup pizza yedi. en azindan alcak gonullu, tabii bu benim uydurmasyon gozlemim. asil o sirada odaya gelen tatli tabagi ile ilgilendim. ve amerikada aci badem kurabiyesine en cok benzeyen kurabiyeyi buldum. heheh publix de almond pastry diye satiliyormus. super bi isim vermisler dimi.
bu aralar bir cok izledigim anime bitti bi ara dusuncelerimi yazmam lazim. ne kadar cok anime izlersem o kadar zor begeniyorum. neyse insallah yarina
muah

Pazartesi, Ocak 14, 2008

Artik iyiyim

Sukurler olsun o lanet agri yarim saat sonra gecti. guzelce uyudum kalktim sabahin besinde ve yollara dustum. modern sabahlar her zaman ki gibi bana eslik etti. onlarin programi hafta da iki gun benim icin pztesi sabah 6-9 am arasi cuma gunu de 5-8 pm arasi :). kendime yeni birde cd yaptim Mika'dan "big girls you are beautiful" dinleyerek geldim. feci uykum geliyor yolda bazen, kendime tokat atiyorum, parmaklarimi isiriyorum filan. bugun alnimdan asagi su doktum. gozlerime soguk su deyince uyandim guzelce. starbucks dan bir tazo chai latte, hoppidi ise hazirim. bugun gene deney deney ustune kosturuyoruz. aksam biraz erken cikabilicem. hergun 6 da cikiyorum ayol fenalik geldi. etrafta kimse yok bir ben , bir kac daha enayi dunyayi kurtaricagiz sanki.
eve geliyorum bu sefer cicek basina otur gece 12 de hadi artik uyu diye kendimi zorlayip yatiyorum ertesi sabah 7 de kosturma yeniden baslicak.
feci halde ikea ya gidip organize olmak icin ivir zivir almam lazim. taaam biliyorum gitmek icin bahane ariyroum napiyim cok seviyorum. ilk goruste ask boyle oluyor iste
hadi muahhh , hepinize saglikli haftalar dilerim

Pazar, Ocak 13, 2008

Basim agriyor basim agriyor

Basina kurban olayim, gidip pazara varayim, basina baslik alayim.
Boynumdan gelen bu bas agrisindan nefret ediyorum. Yakaliyor beni birakmiyor. ilac aldim umarim ise yarar. bu gece duzgun uyumam lazim ki yarin duzgun bi sekilde araba kullanabiliyim.
su an CSI izliyoruz, televizyon izlemek ne guzel bisi yahuu. cok seviyorum vallahi. dun aksam House MD izleme bahanesi ile evime cagirdim milleti ama en sonunda guzelce sabaha kadar oturup gevezelik yaptik. demek ki gevezelik yapmayi televizyondan daha cok seviyorum.
basim agriyo, offff hadi iyiles artik

Çarşamba, Ocak 09, 2008

Ozet


Herkes Christmas kutlarken ben evde yalniz oturacaktim. Neyse ki imdadima sevgili kizim yetisti. Annesini gurbet elde yalniz komadi :) Sabah bes e kadar konustuk, sonra 9 da uyanip japonyadaki asako ile sohbet ettik. Sonra Stef in ailesi ile internet de konustuk "bayramlastik". Ardindan romantik bir plaja gitti, hava cok guzeldi herkes plajda idi. Guzelce yuruduk sahil boyunca. Eve gelip karnimiz doyurduktan sonra kizim yollara dustu. Ben komusler gibi uyudum. Neyse ki o uykusu gelmeden Gainesville'e varmis icim rahatladi. Yeni yil da Gainesville ben gittim. Ne de olsa cogu arkadasim orda. Amerikanya ya geldigimden beri dertlestigim, guldugum , sakalastigim, dedikodu yaptigim iblis oglum Arpat Gainesville den ayrilacagi icin butun haftasonu boyunca arkadaslarimla gezip eglendim. yeni yil gecesinde de bir araya geldik, yedik yedik sistik. disari ciktik, dans ettik, pestilimiz cikti evlere donduk. Ertesi gun de uzun zamandir gormedigim Asakocugumu gordum. Asako Yunanli Nick ile evlenicek. Nick in annesi ve babasi gelmisti. Iki dakikada 4 tane ortak kelime bulduk. Kurabiye, ekmek, corek, canta. Bu arada teyzenin yaptigi puacalar, corekler kurabiyeler hakkaten guzeldi. Kendimi Turkiyede hissettim.

Bir yil daha bitti, gitti , uctu, kacti :)

Gecen sene kotu olmasada biraz zor bir sene idi, ama ne demisler beni oldurmeyen guclendirir.
Eski bir arkadas okyanusun obur ucuna gitti,
Okyanusun obur ucundan biricik askim Stef geldi.
Hayat devam ediyor...