Cuma, Ağustos 31, 2007

internetsizlik

amasyadan ankaraya geçtim. ama burda net yok. ühüüü şu an bir internet kafedeyiz kardeşim ile birlikte. evet aşağıdaki fotoda babaannem var. kendisi maaşallah superdir canım benim.
amasyada bol bol gezdim. Borabay gölüne gittik, kaleye çıktık, Çakallara çıktık ve de Tokat kebabı yedik pek güzeldi, Ali Kaya bu işi iyi biliyor . yolunuz Amasyaya düşerse tavsiye ederim :)
ankara geldiğim halde arkadaşlarımı göremedim. Nigar evleniyordu, kına gecesi, ev hazırlıkları, düğün filan vardı. evimizde bayağı kalabalıktı. gelin alma olayı tuhaftı. feci ağladilar, Nigar sarıldığı adamdan ayrılamadı, birileri gelip ellerini çekip ayırdılar. sonra başka birisine sarıldı ondan ayırdılar filan fesman. Bizde kardiş ile baka kaldık. neyse ki aşağı indiğinde mütakbel kocasını görünce hemen gülümseyip kollarına koştu. tabii geriye bıraktığı insanlar hala ağlıyordu.
bu hafta sevgili gaye hocamı arıyacağım. ayça (super komik insan) ile haberleşicem.
hadi muah muah

Cuma, Ağustos 24, 2007

Amasya ya hosgeldik


Pztesi Amasyaya geldim, sevgili memleketim her zaman ki gibi cok sirin. En sevdigim dondurmadan, kaymaktan yedim. babam bana Amasya yemekleri kitabi almis onu gavuristan a goturucem insallah. Ilkokul binamiz rektorluk olmus, babamda benim okudugum okulda okumustu, babaannemde. bayagi eski bir bina anlayacaginiz. Bugun disari cikip foto cekicegiz galiba. dun yagmur yagdigi icin hava serin guzel. babaanneciklerimle kahvalti ediyorum. eski gunleri anlatiyorlar bana , bende yuz kere dinledigim hikayeleri bir daha dinlemeye bayiliyorum. eski fotograflara baktim, bir iki akraba ziyareti yaptim, iki evliyamizi ziyaret ettim. kisaca tam bir tatil havasinda oyalaniyorum. bugun Hangel yiyecegiz, Hangel Azeri yemegidir. Rahmetli dedem (kendisi cerkez idi) babamlar ilk kez sofraya getirdiginde " Bu ne boyle deve hamuru gibi" demis. Biraz sonrada " ver bakalim su deve hamurundan bir tabak daha" diyerek begendigini ifade etmis :) tarifine bakip buda ne yahu demeyin, bir kere yiyen tadina doyamaz. bizim evde hangel manti gibi beklenir. Bu arada bize terekeme ve karapapakli denildiginide ogrenmis oldum guzel oldu.
hadi ciao

Cumartesi, Ağustos 18, 2007

Istanbul-istavrit


En sonunda gecen hafta pazar vardim Istanbul'a. Kizkardesimin evinde kaliyorum, butun aile burda toplandi. Keyifimiz yerinde, aile islerini halletmekten hic bir arkadasim ile bulusamadim, ozur ederim. Her gun 4-5 saat yuruduk, hava felaket sicak ( Florida ile karsilastirinca o kadar sicak degil ama burda klima yok). Deliler gibi su iciyorum, bazi dukkanlarda guzel calisan klimalar var onlarin onunde dikiliyorum.
bugun kardesimin dogumgunu idi, onun icin bogaz gezisi yaptik bende bu fotoyu cektim. Bindigimiz gemi/ motor/ tekne sallandigi icin vede feci bir ruzgar oldugu icin cok net olmamis olabilir, kusura bamyayin ;P
muah

Cuma, Ağustos 10, 2007

Uctum uctum ucamadim

evet bugun guzelce hazirlandim, hersey tamam. havaalanina erkenden gidip check in yaptim. sevdicegime bas bas dedim vede bekliyorum. bekliyorum. bekliyorum, ucak gelmiyor. 1 saat 200 dakika sonra bizi ucaga almaya basladilar bu arada benim atlantadan giden ucagim kacti. guzel bir supriz oldu, sevgili yok-ki de bugun ucuyordu benim ucagin gec kalmasindan dolayi beraber uctuk, 1,5 saat ucakta konustuk. atlantaya varinca deli gibi terminal T yi aradim. sinirlerim bozuldu, ucak gitti tabii ama bir umut kostum baktim ucak yok. delta da calisan kadina durumumu anlattim. her zaman ki gibi domuz gibi davrandi teyze. beni 2 saat sonra kalkan bir ucaga atti. o ucakta yarim saat gec kalinca THY 5 ucagi uctu gitti. tam beste vardim chicagoya ama bizim ucak buralarda degildi artik. tabii deltaya ben napicam dedim. bana git THY e sor belki seni baska bir ucaga atarlar dediler. sizin yuzunuzden geciktim diyorum, bizim yapabilecegimiz bisi yok diyo p.... ler. neys thy e gittim, onlar sIkma canini yarin ki ucaga binersin yalniz kos deltadan otel icin voucher al dediler. heme gittim. delta daki baska bir cadi vede biyikli teyze kesin hava bozulugu vardir diyor biz odemeyiz. bu aksam sen git turkiyeye diyor. teyze ucak yok sapuk musun? neyse ki bana ordaki latin bir abi yardimci oldu, Allah razi olsun. o salak teyzeyi dinlemedi, ved e bana oteli ayarladi. birde THY den biletini git simdi al, yarina yer kalmayabilir dedi. Allah tuttugunu altin etsin abicim dedim. THY e kostum. Orda baska altin yurekli bir Turk abi vardi, her isimi halletti. THY i guzelce ovdum.
simdi oteldeyim, yemegimi odama ismarladim, hayatimda ilk kez. o kadar yorgunum ki parmagimi kaldiricak enerjim yok. yemek yiyip hop yaticam.
kendinize iyi bakin, umarim jimmus ve yoki-ki nin yolculuklari iyi gecmistir
muah

Salı, Ağustos 07, 2007

Yorgunum dostum

cok yakin bir zamanda ucuyorum, ucuyorum, ama daha once bir suru sey yapmam lazim. nerede ise 2 sene evvel Turkiyeye giderken yanimda ne foto makinami ne nufus cuzdanimi almadan gitmistim bu sefer cok dikkatli olmam lazim. sevgili almanim bana liste yap dedi yaptim bakalim ise yaricak mi?
muahhh uykum varrrrrrrrmmmmmmmm

Cuma, Ağustos 03, 2007

Kumas kumas daha cok kumas


evet ismarladigim kumaslar geldi, ama bu da yetmiyor, hergun daha fazla kumas almak istiyorum. aldigim kumaslar her zaman ki gibi japon tarzi, cantalar yapicam bunlardan. elimde olsa dukkanin butun asya bolumunu satin alirim.

dun yagmur camur altinda tampa gittik. minicik bir araba kiraladik, cok sirin hem stef hem ben rahatca sigdik once cok sevdim. ama yola cikinca arabanin kotu taraflari ortaya cikti. oncelikle yan camlarin tam aynalara baktigim bolumu bugulaniyordu, zaten anormal yagmur yagdigi icin aynalar hic bir ise yaramadi. zavalli stef arabada yoga haraketleri ile arkaya bakip araba geliyor mu diye kontrol edip beni yonlendirdi. o olmasa heralde kesin kaza yapardim. sonra araba minnacik oldugu icin yanimizdan kamyon filan gectikce savrulduk, ve yolun kenarinda biriken sular kaymamiza neden oldu. sonra arabanin sofor kapisi sadece anahtar ile kilitleniyor. bagajda ayni sekilde. dedim alman ve japon amcalar sizin muhendisliginize kurban olayim. niye ise amerikan arabalarinin mantigi benim mantigima uymuyor, kullanisli degiller bir tuhaf.
neys bugunluk bu kadar.
muah